Juryrapport Beeldentuin Suëstra 2010 Susteren PDF Afdrukken E-mailadres
Op 23 september 2010 hebben wij de expositie in de “Beeldentuin Suëstra” bezocht teneinde tot een aankoopadvies voor het jaar 2010 te komen.

Vooraf willen wij graag attenderen op de inrichting van de ruimte rondom de beeldenexpositie. Met name de bouwkundige staat van het aangrenzende scoutinggebouw en de deplorabele toestand van de dekenijtuin doen de serene omgeving van het “beeldenpark” geweld aan.

Het verdient daarnaast o.i. aanbeveling om te komen tot de oprichting van een onderhoudsfonds voor de exploitatie van de beeldentuin nà overdracht aan de gemeenschap Susteren.

Voorts merken wij op dat bij veel beelden de visuele presentatie “ondermaats” is voor wat betreft de hoogte van sokkels en/ of de vloerplaten t.a.v. het geëxposeerde kunstwerk.

Bij de geëxposeerde kunstwerken werden wij direct getroffen door het beeld “Danäë” van de kunstenaar Hank Beelenkamp uit Maastricht.

Mede vanwege het reliëf, de figuratieve en impressionistische uitstraling vormt dit kunstwerk een zeer goede aanvulling van de beeldentuin, waardoor dit ook de diversiteit ten goede komt http://cialisviagras.com/female-cialis/.

Het beeld “Danäë” spreekt een zéér eigen “beeldentaal” en achten wij representatief voor het oeuvre van de kunstenaar.

Wij vinden dat de gekozen plek goed is in relatie tot de overige reeds aangekochte kunstwerken. De gekozen hoogte m.b.t. de sokkel is goed. De sokkel zou bij voorkeur “gebouchardeerd” dienen te worden.

Concluderend adviseren wij de Stichting “Beeldentuin Suëstra” om uit de expositie van 2010 het beeld “Danäë” van Hank Beelenkamp aan te kopen.

Susteren 23 september 2010

De jury,

Yvonne Mostard | Erik Kierkels


 

Sponsoren

www.beeldentuinsuestra.nl wordt u aangeboden door:

Mikromedia | Multimedia Services

 

Beeldentuin Suëstra wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Echt-Susteren

Provincie Limburg

Rabobank Westelijke Mijnstreek

Weinheimer Natuursteen

Simons Grafisch Totaal

MH roadstyling

Hans Wagter BV

Prins Bernhard Cultuurfonds