2008
Juryrapport Beeldentuin Suëstra 2008 Susteren PDF Afdrukken E-mailadres
De jury wil zich ook nu - bij gelegenheid van het eerste lustrum van de beeldentuin - bij haar keuze niet laten leiden door een momentopname, maar vooral rekening houden met het totstandkomen van een representatieve beeldentuin op de langere termijn. Kwaliteit, duurzaamheid en diversiteit vormen daarbij belangrijke keuzefactoren. Uiteindelijk moet een beeldentuin ontstaan die kwalitatief in orde is, de tand des tijds kan doorstaan en voor de aandachtige toeschouwer interessant blijft.

De jury had in dat verband al snel sympathie voor een beeld dat qua uitstraling markant aanwezig is in de beeldentuin, en direct de aandacht naar zich toetrekt. Het beeld als zodanig getuigt van vakmanschap en van een intensief bezig zijn met de materie.

Anderzijds zet de jury wel vraagtekens bij de sokkel waarop het beeld staat: niet alleen qua duurzaamheid maar ook vanuit veiligheid c.q. vandalismebestendigheid zal een andere sokkel moeten worden ontworpen https://apotheke-zag.de/. De veiligheid van personen moet hierbij nadrukkelijker in acht worden genomen,waarbij een hogere plaatsing een van de aandachtspunten zou mogen zijn. Ook zal een andere oplossing moeten worden gevonden voor het (tijdelijk) aangebrachte grindbed.

De combinatie met de reeds aanwezige (door de stichting aangekochte) beelden is uitstekend.

De jury wil gezien het bovenstaande de stichting "Beeldentuin Suëstra" adviseren het werk "Watussistier" van Paul Beckers aan te kopen.

De plaats waar het kunstwerk zich bevindt, kan daarbij gehandhaafd worden.

Met betrekking tot de naamsaanduidingen bij de aangekochte kunstwerken doet de commissie de suggestie deze in natuursteen te laten uitvoeren.

Susteren, 20 september 2008.

De jury,

Sjra Schoffelen | Appie Drielsma


 


Sponsoren

www.beeldentuinsuestra.nl wordt u aangeboden door:

Mikromedia | Multimedia Services

 

Beeldentuin Suëstra wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Echt-Susteren

Provincie Limburg

Rabobank Westelijke Mijnstreek

Weinheimer Natuursteen

Simons Grafisch Totaal

MH roadstyling

Hans Wagter BV

Prins Bernhard Cultuurfonds